Mys


Jippikajejjjj

Grattis jerka!!! Ni är så gödiga!!


Dags för löööp

Har pluggat hela eftermiddag så nu ska jag ut och röra på mig, as gött. Får skynda mig innan det blir kolsvart, det är verkligen ett minus med hösten.. Aja onödigt att klaga!
/J


Då var det helg

Inga lektioner imorgon=ledig=långhelg! Woho vad skönt det ska bli, en dag extra. Även om helgen bjuder på jobb och Plugg så känns det bra. En del roligt händer ju såklart också :)
Dock ingen sovmorgon, rider imorgonbitti och även lördag morgon.. Men det kan jag nog leva med ;)
Nu ska jag snart inta sängen, vi hörs. Godnatt ❤


.

Varit dålig med uppdatering men jag har inte varit på topp och kände inte att jag ville dela med mig av massa negativt och deppigt. Men snart så!
/J


Gött söndags-häng


Hemma och vänder

Ridturen gick jätte bra, lite spända var dem allt i mellan åt men det var inte så farligt. Vi red iaf en sväng i skogen, skritta trava och galoppera. Sen gick vi även in på banan, silla kändes trött idag så jogga henne lite och testa en galopp.

Det blev iaf en lyckad tur, och det var trevligt med lite sällskap. Förhoppningsvis kan vi göra om det:)

Nu ska jag ge mig iväg igen, och sen ikväll så ska jag plugga lite.
Hoppas ni haft och har en bra söndag!
/J


Söndag-igen

Godmorgon!
Hoppas ni sovit gott, själv känner jag att jag sovit lite för lite.. men man lever ju faktiskt bara en gång så det ska nog inte skada ;)
Nu ska jag iaf snart ge mig iväg till stallet, och idag står en uteritt på schemat. Men inte själv idag- malin kommer nämligen till mig med sin häst så ska vi rida tillsammans!
Ska bli jätte kul att slippa rida själv för en gång skull :) Så det blir fett, hoppas att Silla uppskattar sällskapet också ;)
Har inte så mycket mer att säga nu så vi hörs senare, /J
 
 

Vid sidan av

Hallå!
 
Jag tänkte bara mest meddela att jag nu också har en egen blogg vid sidan av denna. Det är dock en blogg där jag lägger ut mer "seriösa" bilder och inlägg, alltså inga onödiga. Men ni får jätte gärna kika in där också såklart!
Kommer bland annat lägga ut lite bilder från idag där, så för er som är intresserade kan ju kika in där ;)
http://josefinahammarberg.blogg.se/, heter den!
 
Lägger upp en bild här också från idag ;)

Photo-time

Är på väg mot floda/nääs för att foto. Berättar mer sen!
/J


Natt-inlägg

Hallå! 
Någon som är vaken och läser nu eller? jag kom iaf precis hem och har nu landat i min säng. Skönt. Blev en lugn kväll med en promenad och film, skönt efter en skolvecka!
Idag hade jag förövrigt min andra fotolektion och det var super kul, vi fick testa att fota i studion. Porträtt bilder på varandra, och sen fixa och trixa lite i photshop. :)
 
Annars händer inte mycket, jag känner mig typ inte trött så tänkte fixa med lite bilder osv, och lite annat smått och gott. Ni får ha det gött, godnatt / J
Bara för att jag är snäll och så, så bjuder jag på en bild från idag på
mig tagen av rebecca ;)
 
 

Väntar...

Sitter och väntar på att mamma ska hämta oss, svin kallt.. Haha!
Silla var riktigt pigg idag, men väldigt fin!
Ska berätta sen för nu håller mina fingrar på att domna bort..


School time

Godmorgon!
Hoppas allt är fint med er, jag mår bara bra. Har lite sovmorgon idag vilket var väldigt skönt.
Går typ upp sex måndag, tisdag och onsdag så det är skönt med lite omväxling på torsdagar ;)
Iaf, idag är det skola sen stall. Hoppas på att banan torkat upp lite så jag kan rida lite mer ordentligt, i så fall tar jag även fram bommar idag.
Annars händer inte mycket, så rätt onödigt att skriva men men.. Hoppas ni får en bra dag iaf


Silla goes wild

Var skönt att komma tillbaka till stallet och att få röra lite på sig igen.. känns som det enda jag gjort på sistone är att kolla film och slappa. Inte bra!
Men idag blev det ändring och ett ridpass. Som jag trodde var Silla pigg, väääldigt pigg. Och det var ganska kallt idag inklusive mörkt vilket gjorde henne ännu mer spänd. Men det är förståligt såklart.
Banan var också jätte blöt och tung så fick ta det lite lugnt idag. Vilket silla dock inte tyckte.. ;)
Det gick helt okej iaf, när hon väl kom ner på jorden och hade fötterna på marken så gick hon jätte fint. Då hade hon en väldigt power i kroppen och steget och då när hon använde det på rätt sätt blev det underbart!
Jag gjorde inget specielt förutom att försöka lugna ner henne och bara rida bort lite energi. Förhoppningsvis kan jag jobba vidare imorgon :)
Blev lite bilder också, det blev dock mörkt så ingen vidare kvalitet men slänger upp ändå!
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag morgon

Hallå. Står och väntar på bussen som är as sen och fryser.. Ball. Passar iaf på att slänga upp ett sånt här onödigt inlägg åt er under tiden ;)
Idag är det skola och stall som gäller först och främst. Har inte varit i stallet på flera dagar så det ska bli roligt. Och eftersom det är onsdag idag betyder det att hon vila igår och då har jag nog med en riktigt pigg ponny att göra, det blir kul!
Har nog tänkt att ta fram lite bommar idag och jobba med, får se lite.

Aja, sjukt ointressant för er så vi hörs ikväll igen, ha en toppen dag.
Peace J


Godnatt❤


It's monday morning

 
-Bild från förra veckan-
 
Nu är det ny vecka igen och jag är svin trött. Måndags morrnarna är inte de roligaste direkt. Spanska vid åtta..känner huvudvärken komma om man säger så- men det ska nog gå vägen även idag!
Hade sjukt svårt för att somna igår, är små krasslig och en massa tankar flög omkring uppe i huvudet.
Men nog om det, nu kör vi på nytt-laddar om och tar nya tag. Slutar kvart i tre och efter skolan så är det film som gäller med en fin vän-mysigt
Kan behöva det, längtar redan. 
Ne får ta och fixa till mig nu, vi hörs later /J

Godmorgon söndag

 
 


Godmorgon alla goa och glada!
Hoppas ni sovit bra, själv har jag blivit väckt av dem små katterna ett antal gånger. Inte jätte ball ;)
Igår hade jag iaf en bra kväll/natt, as nice.
Idag är det söndag och jag känner ingen ångest alls faktiskt. Men de kommer kanske senare..
iaf idag ska jag träffa malin, var alldeles för länge sen nu så det blir awsome. Vi ska dra in till stan, ska kolla på lite saker och bara snacka om allt möjligt. Lovely
Sen så måste jag ta tag i mitt rum som ser ut som en enda stor röra, och så ska det läsas lite psykologi. 
Nu; Duschen
/J

Dagens lektion

Då var den första träningen tillsammans med Silla gjorde, och fler kommer det bli. 
Jag är helnöjd och allt känns himla bra i mellan oss, vilket är väldigt härligt♥
 
Vi fick börja med att flytta undan henne för skänkeln för att få henne mjuk och följsam. Hon protestera lite till en början men det släppte ganska fort och då visa hon att hon förstod och kunde övning jätte bra, haha ;)
Sen samm sak i trav.
Sen jobba vi lite på volten, försökte få ner henne lite i tempot då hon gärna trippar fort fram. Till slut fick vi till en jätte bra rytm och då gick hon jätte bra!
När vi bara lär känna varandra sen kommer det att fungera super bra, då det redan nu faller på plats! 
Galoppen var underbar idag, hon jobbade verkligen under sig med att bra övertramp. Kändes som man satt hemma i soffan, haha.
Så sen när jag travade av hade hon ett fantastiskt steg med en bra rytm och så sänkte hon huvudet och höjde ryggen. Stjärn ponnyn♥
 
Så som sagt, jag känner mig jätte nöjd. Detta var första lektionen och det finns såklart en massa att träna på men jag känner ändå att saker börjar falla på plats och att jag börjar hitta det rätta knapparna. Vi är helt klart på rätt väg och det är det som känns kul!
Mamma var snäll och tog några bilder så jag slänger upp dem här också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mums

Tror nog silla kommer passa super bra i detta, rosa på en skimmel är aldrig fel;)


Träningsdags!

Godmorgon!

Uppe tidigt idag, träning klockan tio som jag nämde igår. Ska bli jätte kul att se vad hon tycker om silla och vad hon tror om oss. Har inte ridit på två dagar nu så har ingen aning hur hon kommer vara, hoppas på att hon inte är lika pigg som i onsdags bara ;)
Mamma följer med så förhoppningsvis har jag iaf någon bild att visa upp sen. Utvärderar såklart också hur det gick!
Nu måste jag dra mig, /J
 
 

Utökad kurs

Tidigare i veckan bestämde jag mig för att jag vill läsa fotografisk bild 1 utöver det andra jag har, alltså ha en utökad kurs. Så jag "ansökte" om det och idag blev det godkänt så då var jag med på dagens lektion! Det är fredag eftermiddag vilket kommer kännas segt ibland såklart men eftersom jag är intresserad av foto så blir det nog mest kul och lärorikt :)
Idag så gick vi till konstmuseet för att kolla på en utställning med fotografier. Sen lärde vi oss lite om kamera inställningar, så redan nu har jag med mig en del nytt!
Ska bli kul att se hur man utvecklas under kursens gång.
Nu sitter jag iaf på heden och ska snart åka hemåt. Ikväll ska jag hänga med en vän vilket blir nice. Sen imorgon vid tio ska jag rida min första lektion för tränare med prisilla, det blir riktigt kul :)
/J


Freeeedag ❤❤

Hallå! Hoppas allt är fint med er. Jag har blivit lite småförkyld igen, men men inget att göra åt. Tänker glädjas ändå åt att det är fredag och snart helg! Woho:D
Idag är det en go dag i skolan sen är det stallet för min del. Ska bli mysigt!
Vi hörs mer ikväll, ha nu en toppen dag!
Peace J


Pictures - Prisilla

Tänkte slänga upp lite blandade bilder som jag haft på min kamera. 
 
Första är från hoppning på Prisilla, inte så mycket hopp bilder dock;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och några bilder från när min syster red i måndags och jag skulle med och fota. Sluta med att mamma fick foto och jag agera lite "tränare" ;)
 
 
 
 
 
 
 

Ego torsdag

Godmorgon❤
Idag skiner solen vilket är så skönt trots att det inte blir någon direkt värme längre. Idag är första lektionen medieproduktion, vilket ska bli kul! Andra lektion i det :)
Slutat vid fyra idag, lite segt. Men det ska nog gå bra, bara positiva tankar nu.
Hoppas ni får en strålande dag, så hörs vi i eftermiddag!
/J


Dressyr 5/9-12

Idag var det som sagt ett dressyr pass som stod på schemat. Och som väntat var silla som en liten studsboll, en riktit stark en ;)
Så idag var det mycket halvhalter som gällde, kan ju säga att armarna känns som spagetti nu efteråt.
Så målet fick bli att få till en lugn och harmonisk trav i stället för den lite korta och hetsiga som det gärna blir när hon är såhär pigg.
Fick även träna min sits som verkligen bivit sämst. Urkass är den! Så framöver blir det mycket träning utan stigbyglar och barbacka. Det måste sita!
iaf, själva passet är jag väldigt nöjd över. Silla lyssna bra trots att hon helst bara ville springa, hon tog hjälperna och på slutet var hon jätte mjuk och fin i munnen. Red igenom LC programet, och om man bortser från att det blev lite hetsigt tempo i mellan åt så gick det kanon. Allt satt som en smäck! :)
Testa även på galopp ombyte, mest för att se, och det gick även det super bra. Hon fatta direkt och vi satte på första försöket, kul!
Nu ska vi bara fortsätta såhär, träna upp oss tillsammans, bygga muskler och rida lektioner så ska vi nog vara redo för tävlingssäsongen sen! Längtar :D
Slänger upp några bilder också, vet att min sits SUGER som sagt men något måste man ju vara dålig på ;)
 
/Josefina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder på g

Ska alldeles strax skriva om dagens ridpass och slänga upp bilder från det! 
Sen ska jag även fixa inlägg med bilder från hoppning och när min syster red. Så håll koll på bloggen nu ikväll och imorgon!
/J
 

En helt vanlig onsdag

Godmorgon!❤

Idag är det onsdag och då har halva Skolveckan gått, gött! Idag går jag till halv tre sen ska jag till stallet och rida. Var ett tag sen nu så det ska bli kul!
Blir ett dressyrpass idag, tror jag har en rätt pigg ponny att göra med då det var vila igår. Men nog om det nu!
Jag tänkte mest bara slänga in något som vanligt, rätt tråkigt och simpelt men snart så ska jag ta tag i det och då har jag saker att skriva om och bilder att visa!
Peace J


Pictures


nytt för nya tankar

Hallå!
Tänkte mest bara meddela att jag nu gjort en egen blogg där jag kommer uppdatera mycket tankar, funderingar och sådant. Sånt som jag brinner för.
Självklart kommer jag uppdatera här med!

www.persa.devote.se

kika gärna in!
Puss /Pernilla

Hoppat

Hallå alla goa och glada!
Med mig är det mycket bättre idag vilket är sååå skönt! I förmiddags var jag i stallet, och idag testade jag på lite hoppning :D Var otroligt kul! Silla var huuur duktigt som helst, hoppade verkligen med hela kroppen och utan några som helst problem. Super härligt!
Var extremt varmt så hon hann bli ganska trött men vi kom upp i 75-80 iaf och då kände jag att hon absolut har kapacitet för mer. Hon tyckte nog det var minst lika roligt som jag tyckte!
Har lite bilder att visa men har inte hunnit få över dem till datorn igen så det får vänta tills imorgon.
Har även hunnit vara i stan en stund och nu ska jag ge mig iväg igen. Kommer hem imorgon igen så vi hörs då.
Hoppas ni får en bra lördag kväll, det ska jag ha. Får hoppas att jag inte blir dålig igen bara!
/Josefina
 

Everything happens for a reason

Det tar emot att skriva detta, det gör det, det tar till och med emot att ens tänka på det men det går inte att komma undan. Om det är något jag verkligen saknar nu, något jag skulle vilja ha här nu så är det Bisquit. 
Jag trodde seriöst inte att det skulle kännas såhär mycket. Men jag antar att hon satt såna spår i mig. Eller det vet jag att hon gjort. Att det aldrig kommer gå att ersätta eller glömma. Självklart ser jag detta som något positivt men när jag tänker på det just nu är det enda som kommer upp smärta och saknad.
Bisquit var min bästa vän, min soulmate. Det finns inget eller ingen som kommer kunna ersätta det vi hade-någonsin.
Det är med en klump i halsen jag skriver detta, förra torsdag var det exakt tre månader sedan jag lämnde ifrån mig min andra halva- för alltid. Det är dock först nu jag verkligen förstår. Förstår att det aldrig kommer bli något vi igen, att jag aldrig mer kommer få rida henne, klappa henne, eller bara känna hennes närhet. 
 
Jag är såklart jätte glad över att ha silla hos mig nu, och hon är verkligen en underbar ponny. Men hur mycket hon än kommer betyda för mig så kommer det aldrig betyda mer än vad bisquit gjorde, eller gör för mig. Det går inte riktigt att sätta ord på hur mycket hon betyder för mig. Hon förändrade min ridning extremt mycket och det vi hade kommer aldrig gå att ersätta. Oavsett vart hon befinner sig, kommer hon alltid vara den som betyder mest för mig. 
 
Jag skulle inte säga att jag ångra att jag byte till Silla, för det gjorde jag ju såklart av en anledning men det finns saker jag saknar med Bisquit som ingen kommer kunna ersätta. Jag vet att jag inte gjorde fel val genom att lämna infrån mig bisquit-min andra halva, men självklart känns det förjävligt. Men jag vet att det fanns en anledning till att jag började fundera förra våren om vi skulle ta henne igen eller byta. Och eftersom vi provred och valde en ny så fanns det en anledning. Everything happens for a reason- Det var helt enkelt meningen att vi skulle gå skilda vägar och testa på nytt.Vår saga är över,föralltid. Den har nu ett slut.
Men jag kommer alltid bära med mig våra minnen och en del av dig. Jag glömmer dig aldrig- min andra halva- min allra bästavän♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
together forever never apart maybe in distance but never at heart