Provridningen

Heidi!

Igår var vi som sagt på sjöis för att testa några andra ponnyer.
Vi fick rida 5 stycken sammanlagt, alla väldigt olika!
Men efter 3 timmars ridning bestämde vi oss iaf och till hösten kommer det komma en ny liten ponny till oss. Prisilla heter hon och kommer såklart från sjöis!
Skriver ett inlägg i helgen mer om varje ponny och om prisilla. Men nu vet ni iaf vem vi ska ha, och att vi ska ha;)
Vi hörs, /Josefina


Godmorgon Torsdag!

Näst sista dagen på skol veckan sen är det helg igen, skönt! Idag har vi en lektion, rätt ovärt men men.. efter så ska vi gå på jakt efter två vita t-shirtar. Berättar mer om det ikväll.. sen sover perry här idag! :)
och juste, igår blev jag så himla trött så orkade inte skriva något inlägg, kollade på film i stället. Men idag ska jag skriva och berätta hur det kommer bli med allt detta kring hästarna.. så håll utkik på bloggen idag ni som undrade;)
Nä, ni får ha en kanon dag så hörs vi! Puss o kram /Josefina
Sista dagen på Partille, världens gosigaste ponny♥

Hemma igen

Nu är vi hemma efter en lååång dag på sjöis. Var kul att få komma tillbaka och såklart att få rida.
Jag ska äta nu sen ska jag sätta mig vid datorn och skriva ett inlägg, så vi hörs senare igen!
/Josefina


glad, pirrig, förväntansfull, extas,nervös, osv, osv

GODMORGON PEOPLE!
Snacka om att jag är glad nu!! alldeles strax ska vi sätta oss i bilen och åka till sjöis igen, alltså där bissie kommer ifrån! vilket betyder att jag kommer få träffa henne igen, åhh så skönt!♥
Vi ska som sagt åka dit för att provrida som jag skrev för ett tag sen, så det är de som händer idag. Vet inte hur lång tid det tar men kanske mobilbloggar något annars berättar jag ikväll eller imorgon om hur det gick osv. :)
Hoppas ni får en strålande dag, puss o kram /Josefina
fluffis ponny♥

Go dag på lisse

Hejsan!
Idag hade vi en ledig dag som vi spenderade på liseberg. Sjukligt kul! var alldeles lagom med folk, lagom varmt, en helt perfekt dag på lisberg helt enkelt ;)
åkte tills vi höll på att somna typ. Väldigt kul i vilket fall!
Sen var jag en snabbis på allum, fick med mig en söt jump-suit som jag letat efter länge från HM. och efter det åkte vi förbi stallet för att hämta hem hjälm, stövlar, väst och spö. På Onsdag smäller det ju, ! kommer bli spännande :)
Nu ska jag städa upp sen lägga mig. Imorgon är det skola igen.. puss o kram /Josefina
Bilden är från när vi släppte Bisquit på bete förra veckan!

Sommar, sol och ett gött 1-års kalas

Hallo gänget!!
Sorry att jag har varit borta men Linus har åkt hem och det har varit tungt, har inte orkat liksom.
Jag, Jerry och Elvis var uppe i stallet och kollade lite på klubbmästerskapet förut, kul. Saknar att rida dock.
Nu ska jag strax iväg på 1-års kalas, helt fantastiskt. Min lilla brorson fyller 1. Han är stencool.
Efter det är de konfafest och gött häng. Ska träffa Jerry senare, fun. Wiehoo good day!

Göttar

Sitter på min baksida och bara göttar mig i solen, helt underbart!
Blev ingen mer uppdatering igår eftersom vi var hemma igen halv elva.. Allt gick iaf bra, njöt av den sista stunden genom att bada bissie och beta en lång stund. Bissie blev glad när hon fick komma hem igen till sina kompisar och allt gräs ;) känns tomt nu, men det blir nog bättre.
Idag blir det en Sväng till stallet trots att jag är hästlös. Ska tömma boxen och fixa där, även lägga iordning i skåpet.
Jaja, bara en massa ointressant men snart ska jag sätta igång med bloggandet igen. Har massa bilder att visa bland annat:)
Vi hörs, /Josefina


Just nu känns det bra!

Fick en brahets känsla nu. Ingen ide att Deppa ihop totalt. Bissie ska få göra det hon älskar mest, äta ;) , och vi har precis varit på en sista super mysig tur. Jag ska med allt positivt och vi kommer faktiskt ses igen!
Hoppas känslan håller.. Vore så skönt!
/Josefina


Några timmar kvar..

Idag släpps bissie på bete. Idag åker hon tillbaka till sjöstjärnan för att kanske aldrig mer komma tillbaka..
Känns ofattbart, och himla tråkigt. Men jag ska njuta av denna sista dag med henne och ta med mig alla våra minnen❤
/Josefina


Kommer sakna dig plutten..❤


Beautiful day

Helt underbart väder idag! snacka om gött :D
Kan börja med att berätta att igår kom Malin till mig så åkte vi och tog i hästarna för att sedan dra till stan och kolla bio. Denna gången fick det bli American Pie! Både bra och rolig.
Idag gick vi upp tidigt för att stå som funktionärer på tävlingen. Jag fick vara flaggare vilket var första gången för min del. Det var kul, men lite tröttsamt efter ett tag ;) blev så himla varmt.. haha!
nu har jag iaf varit hemma ett tag, pluggat lite och bara chillat i solen. Underbart. Ska alldelles strax äta för att sedan åke upp och rida min lille polle. Blir en tur i skogen, till missisippi! lite fotbad för bissie ;)
Får se om det kanske kommer bilder!
Hoppas ni haft en bra långhelg iaf, vi hörs /Josefina

Världens bästa❤


Saturday

Idag är det lördag som ni säkert vet om, haha ;) Jag gick upp redan vid åtta så har hunnit med en del. Dock tar plugget århundraden, bara massa långa tråkiga uppgifter. Har i alla fall gjort klart två och kommit igång med de andra så det känns okej :)
Jag tänkte nog ta mig till stallet om en lite stund. Ska rida och min syster ska ta kort. Får se vart jag rider bara, men det lutar åt banan!
Sen hem igen för att duscha oså, kanske hinner plugga lite till innan jag ska träffa Malin. Så ska vi umgås och hitta på något kul. Sen sover vi över, och imorgon är det upp tidigt för vi ska som sagt vara funktionärer på en hopptävling! Vilket blir kul :D
Men vi hörs under dagens gång, ha det gött /Josefina

What a great day

Hej på er!
Hoppas ni haft en fin dag, vädret var helt underbart på eftermiddagen idag ju! jag och Josefine har iaf haft en super dag tillsammans, alltid lika roligt att träffa henne. Först var vi som sagt hos hennes hyrponny, fick se stallet och allt sådant och även den söta ponnyn! Påminner jätte mycket om min gamla c-ponny Pegasus, sjukt lika verkligen!
Var ett väldigt mysigt stall iaf.
Sen åkte vi hem till henne, åt lite oså. Beställde biljetter till 21 jump Street. En jätte bra film, värd att se!
Sen gick vi lite i stan, satt i solen och bara snacka. Underbart! :)
Jag har haft en super bra dag. Nu ska jag bara dega. imorgon väntar en mängd plugg.. men det tar vi då!
/En glad Josefina
Bild från förra sommaren, när jag och Josefine var på Liseberg♥

Friday!

Godmorgon!
Tog en liten sovmorgon idag, kände att det behövdes. Nu ska jag göra mig redo, packa lite och fixa mig. Josefine kommer vid halv tolv så ska vi åka dit hon rider så ska hon rida den hästen hon rider nu och jag ska följa med. Blir kul att se hur det ser ut där och träffa hästen :)
Sen drar vi hem till henne, kollar vad som går på bio och sen drar vi på bio! Kommer bli en super mysig dag. Jag kanske mobil uppdaterar något annars hörs vi ikväll!
Bisquit tar min mamma och syster hand om, så hinner hon rida något innan bissie åker också! :)
Ha en bra dag, peace /Jerry

Pay and Jump 13/5

Här är alltså filmen från förra helgen när vi var iväg på GFRK och hoppa.
Hade inte hoppat sen i höstas så vi tog det som en rolig grej och därför blir det inte alltid perfekt med avstånd och svängar.. men det var kul och jag är nöjd! :)
/Josefina

Hej igen!

Varit lite off här på bloggen, men jag har inte orkat sätta mig vid datorn. Varit riktigt trött faktiskt.. men nu tänkte jag skriva lite igen!
I onsdag hände inget speciellt, blev ingen ridning då det regna och var allmänt tråkigt. Blev sjukt o pepp... tog det bara lugnt och la mig tidigt.
Idag kolla vi en stund på träningstävlingarna som var i Landvetter. Sen var jag hemma en stund på dagen, sökte och titta lite på en intressant ponny, en riktigt snygging.. nom nom! sen åkte jag till stallet.
Idag våga jag mig faktiskt på ridhuset en stund. Har inte funkat av en mängd olika anledningar, men nu har det blivit bättre! dock är det inte riktigt bra.. hästarna får inte riktigt grep i mellan åt så underlaget behöver lägga sig. Vet inte om det ska göra det av sig själv eller om dem ska fixa det ännu mer.. får se !
Men det gick bra iaf, bissie var väldigt mjuk idag. trots att hon vilat två dagar. Så jag skritta och trava en stund. Hon kändes toppen fin! :)
Nu ska jag städa rummet och styra upp mitt plugg.. lika bra att göra det idag då jag inte kommer ha mycket tid över kommande dagar. Ska även ladda upp filmen från 60 klassen på GFRK. Så vi hörs lite senare helt enkelt, /Josefina

tuesday

Hola! Hoppas ni mår bra.
I skolan idag på idrotten löpte jag och Jerry 8 km, sen åkte vi direkt upp till stallet så jag är så trött nu. Lite deppig också, ska iväg på konfaläger nu imorgon så jag har bara en dag till med Linus innan han åker. Så tungt.
Jag ska typ lägga mig snart. Är helt slut. Imorgon åker jag alltså på läger och kommer hem på söndag så det kommer vara dålig eller ingen uppdatering alls. tyvärr..
/P

Vecka 20

Hoppas allt är bra med er. Själv är jag väldigt trött, men det beror nog på att vi idag sprungit 8,5 km på idrotten och sen varit och gjort allt i stallet. DET tar på krafterna må jag säga ;) jaja, kommer sova gott iaf!
Sen har det inte hänt så mycket mer idag. Och imorgon är det typ fredag, snacka om gött!
Resten av veckan ser typ ut såhär;
Onsdag - Nationellt prov Engelska sen slutar vi. Då åker jag till stallet och rider, sen ska jag plugga.
Torsdag - Då ska jag rida lektion, vilket blir kul! ska även åka och kolla en träningstävling på granklubben, en massa kända ansikten med ;) eller aa, min syster kände visa tydligen! hehe.. har inte kollat än men det blir fett! sen måste jag plugga och springa!
Fredag- Ska förhoppningsvis träffa Josefine, som jag inte gjort på hur länge som helst!! kommer bli fetting nice, saknar henne jätte mycket!♥
Elvira rider bissie i så fall!
Lördag - Då ska jag träffa Malin vilket också var längesen! sen så ska vi sova över. Ska även rida :D
Söndag - Jag och malin är funktionärer på hopptävlingen på våran klubb, ska stå inne på banan vilket blir kul. Sen ska vi rida också såklart. och lite plugg på det ;)
Tror det blir en kanonhelg med både häst och kompisar. Kul med lite tävlingar också!
Nu ska jag duscha, ha det gött / Josefina
Här är en bild på Josefine och mig på hösten då hon red Linus!

Måndags lycka

Hejsan svejsan!
Vilken härlig dag det har varit idag. I skolan hade vi filosofi-prov som avklarades i asgarv. Jerry och jag blir så lyckliga av filosofi, eller?
Sedan åkte vi till stallet där Linus var pisseblöt så jag försökte torka honom lite och sedan tog vi en runda i skogen, barbacka med ett regntäcke. Det var super mysigt och vi fick härlig kvalitetstid. Både Linus och jag och jag och Jerry. Vi kom in på värsta deep-talket vilket var mycket mysigt.
-
Nu är jag hemma och ska duscha och dega, ska se om jag orkar plugga. Känns inte så. Men det är iallafall en mycket härlig dag trots regn och rusk.
Fin bild på Linso
Peace Perry

Vi firar med pärlboll


Kort Utvärdering

Tänkte bara skriva lite snabbt om dagens tävling och visa bilder. Har inte så mycket tid..
iaf, framridningen var inget bra tycker jag. Det var många samtidigt trots att vi bara var få startande i 50 och 60 klassen. Jag hoppa kanske en gång så fick även ta 50 klassen som uppvärmning och framhoppning. Men det gjorde inte så mycket :)

50 cm; Bissie var taggad och pigg vilket var kul. Fick hålla igen visa gånger så kom inte alltid perfekt men hon hoppa väldigt fint ändå! Så när vi hoppa femman kom vi snett och efter det var hon så taggad att hon drog och vi kom då konstigt mot sexan, vilket gjorde att hon inte fick lyft benen riktigt. Så den rev vi tyvärr. Resten av banan flöt det på bra och det var jäkligt kul! :D

I mellan klasserna skritta jag typ bara, trava lite och hoppa en gång.

60 cm; Bissie var taggad här också och körde på. Vi kom bra på alla utan fyra a så där tappa vi rytmen en aning men bissie löste det ändå, trots att det var en kombination med bara ett galoppsprång! Den här rundan kändes super och felfri blev den. Finns inte mycket mer att säga :D
Jag är jätte nöjd över dagen och det var verkligen kul att få hoppa igen och göra det på riktigt. Alltså en hel bana! Imorgon kommer en film upp från 60 klassen också :)

/Josefina

weekend

Godkväll!
Jag är ledsen för mitt dåliga bloggande. Har haft fullt upp i helgen.
I fredags var jag med Amalia på superfredag, hade en toppen kväll!!
Sedan i lördags så degade jag hemma med soffi och vi kollade på handbollen bara.
Idag har min lillasyster konfirmerats och det var mycket fint. På eftermiddagen åkte jag upp till Linus. Tänkte bara rida dressyr men hoppade även lite smått. Riktigt roligt tyckte både han och jag!
Mamma var med och kollade så hon fotade lite. Några in action och ganska många när vi degade lite.
Jag har världens bästa lillgrabb. Älskar honom så.
Peace Perry

Tävlingen

Allt gick bra idag och det var verkligen jätte kul! Bissie var på hugget idag och pigg inne på banan ! :D
50 rundan fick vi ta som framhoppning så blev 4 fel där. Men på 60 gick det bättre och vi blev felfria. Men som sagt, kul var det verkligen idag!
Jag berättar mer utförligt och visar bilder sen!

Ph; en rosett till till våran lilla samling;) helt klart den snyggaste hittills!


Kort svar..

Vet att det vart en del frågetecken kring hur det blir till hösten med bissie och pm vi ska ha ny eller inte. Jag kan säga att jag vet inte heller än men jag kan säga att vi kommer åka till sjöis först iaf för att testa några där så får vi se.. Men fortfarande är Mycket oklart! Vi får ger enkelt se :)

/Josefina


Nu åker vi!

Bissie är fixad och lastad så nu är vi på väg till gfrk! Uppdaterar efteråt!:)


Glömt att berätta

Jag kom på nu att jag faktiskt glömt att berätta en sak. Det är nämligen så att imorgon kommer jag och bissie att åka till GFRK för att hoppa! alltså en clearround :D Kommer bli jätte kul att hoppa igen, vilket vi inte gjort ordentligt sen i höstas.. dock är jag faktiskt lite nervös. Trots att det bara blir 50 och 60. Men som sagt, vi har inte hoppat sen i höstas och har ingen direkt rutin på det, så tar det som ett träningstillfälle och bara för att ha lite kul! Tror bissie kommer uppskatta att få hoppa lite igen :) Ska bli kul att få komma till ett nytt ställe också!
Så imorgon vid 11 startar jag, ingen jätte tidig morgon men får vara i stallet runt åtta iaf. Bilder och film kommer efteråt :)
Sist vi var iväg och hoppa, på Stålebo den gången!
/Josefina

Så sant så. . .

Sitter med matten och så sjukt trött på det.. haha! verkligen inget flyt med
plugget idag, extremt tråkigt och segt bara. Ska göra några tal till sen ska
jag ta en dusch och fräscha upp mig. Förhoppningsvis hitta på något roligare
efter det! Vi hörs, puss Jerry

Te quiero


Finaste bisquit❤

Hemma från stallet, blev ingen lektion då underlaget inte är bra inne än och ute är det tugnt efter allt regn. Så jag gick först en sväng i skogen och var en stund på banan och jogga henne lite. Hon var rätt pigg och stark idag också!
Men jag ska berätta mer sen och visa lite bilder! Först lite mat, /Jerry

Ph; efter ridpasset idag❤


Mot stallet!

Nu ska jag dra upp till stallet och förhoppningsvis rida lektion!
Vi hörs mer när jag är hemma igen, love jerry

Hästig-fredag

Världens bästa ponny

Idag har jag pysslat en massa med ponnyn, så mysigt! får verkligen ta vara på den sista tiden nu.
Jag red även en stund på banan och kan sammanfatta det som, pigg ponny med en massa energi, rätt stel och svår att böja men mjukna mot slutet. Jag känner mig nöjd :D
Imorgon blir det förhoppningsvis lektion så jag kan ställa igenom henne ordentligt.
Annars så fick jag även putsat en del idag, allt utan sadeln faktiskt. Och borstade nog sammanlagt en timma= en nöjd ponny ;)
ja, det var väl det. Nu har jag ätit lite mat precis och ska snart ta mig ner till soffan för att bara dega. Ska bli så skönt!
Vi hörs, puss /Josefina

Fredag och helg

Äntligen fredag och helg. Tyvärr regnar det dock fortfarande.. väldigt segt!
Jag ska iaf dra mig till stallet alldeles strax. Får se vart jag rider, beror på hur vädret
är då. Sen måste jag pusta idag, var fööör länge sen nu! och så tänkte jag bara lägga
ner den tiden det tar och inte stressa. Vi hörs mer ikväll, ha en super bra fredag och ta det lugnt ;)
Peace Jerry

Kvälls-musik


Sitter i sängen och lyssnar på lite go musik såhär innan läggdags. Två favoritlåtar just nu, super goa!
Imorgon är det äntligen fredag igen och ännu en helg väntar. Och vi kommer ännu närmare sommarlovet, underbart!
Helgen bjuder på en del kul men också en hel del plugg.. har en massa som måste göras..! men men that's life i guess ;)
Ne, ni får ta och sova gott så hörs vi imorgon igen. pigga och glada, right?
GODNATT / Jerry

Off to stable


True words


On My way home

Sitter pisseblött på bussen på väg hem.. Byxorna klibbar och fötterna badar typ, inte kul!
Ska iaf hem nu, byta om och plugga lite innan jag ger mig iväg till stallet. Hoppas det inte regnar såhär mycket då!
Vi hörs mer sen, puss Jerry

Ph; världens mupp bild, men det är så jag ser ut nu iaf.. Hata regn.


I'm gonna live my life

Såhär traskar jag runt denna Torsdag.

Idag är det en helt vanlig Torsdag. Dock bara två lektioner som sagt, vilket är skönt. Efteråt ska jag åka hem för att sedan ta en springtur upp till stallet och fixa för bissie. Idag får hon vila!
Annars händer inte mycket, vilket är skönt! Vi hörs under dagen förhoppningsvis, be happy / Jerry

goodmorning sunshine

Vilken härlig morgon det är idag. Torsdag. Regn. Skola. Jag njuter anyway.
Idag börjar vi 10.15 på grund av inställd engelska eftersom vi istället hade det igår eftermiddag då vi gjorde Np-muntligt. Det gick ganska bra för mig också så jag är nöjd.
Efter skolan ska jag träffa Amalia som varit i Egypten och sedan blir det konfa (för er som inte vet är jag konfirmationsledare, fruktansvärt kul faktiskt.)
---------
Have a great day!


Peace Perry

Onsdag

Hej på er!
Var ett tag sen nu. Blev en liten mini paus men nu ska jag nog vara tillbaka igen ska ni se!
Allt har rullat på, klarat av ännu ett nationellt prov och jag känner mig nöjd. Annars har det varit stallet som vanligt och nu har jag precis ätit lite glass för min syster fyller nämligen tolv idag! Så ett stort grattis till världens bästa lillasyster♥
Nu ska det pluggas, ovanligt va?, och sen ska jag dega. Två dagar kvar sen helg igen. bara att tagga ;)
Syster och Samurai för stå för bilden, trots allt hennes födelsedag;)
/Josefina

the typical svensken

Jag skrattar alltid när jag läser dessa med en liten svengelsk dialekt. Känner igen mig. Så kul.
Perry

Linus, linslusen, linso, linsen, linno,

Det är helt sjukt vilken nära relation man kan få med ett djur, jag förstår verkligen de personer som inte fattar. Jag själv trodde aldrig att en kontakt med ett djur kunde bli så djup. Men när jag sitter här idag och tänker på att Linus ska åka hem om cirka två veckor. Att jag aldrig mer får träffa honom, och jag inte har någon aning om vem som har honom och vart han kommer stå så bryter jag ut i en ostoppbar gråt.
Första gången jag red Linus gick det bokstavligt käpprätt åt helvete. Jag fick ingen galopp på honom och det gick allmänt dåligt, men jag kände ändå att han var en häst för mig, eftersom han är så snäll och gosig.
Under denna tiden som jag haft honom har vi varit med om med och motgångar, trasigt rishus, styltor av snön och regn. Vi har gått från att vara på noll och gå uppåt mot hundra. Vi har varit med om härliga soliga dagar med uteritter, äventyr och härliga dressyrpass på banan. Mysiga betningar och allmänt gött häng.
Första gången var det åt helvete dåligt, men efter det har det bara gått uppåt och idag kan jag glatt säga att vi är ganska duktiga tillsammans. Han är en toppen kille på alla sätt, super mysig och go och jättefin att rida. Jag hade gjort vad som helst för att ha honom kvar, men tyvärr har jag ingen stallplats till honom.
Det jag ville få fram iallafall var att det kommer bli så fruktansvärt tufft att lämna tillbaka min bästa vän och vi har fått en relation bortom allt annat. Det låter som världens klyscha, men det är så sant.
Jag kommer sakna honom så mycket och han kommer alltid finnas i mitt hjärta, han var min första och antagligen sista häst och ingen kan någonsin förstå hur jag känner för denna lilla kille. Han har hela livet framför sig och jag hoppas av hela mitt hjärta att han hamnar hos en härlig person, det spelar ingen roll hur dålig den är på att rida, huvudsaken är att den personen är snäll och älskar honom lika mycket som jag gör.
Världens finaste kille. Jag är verkligen lyckligt lottad över att jag fått dela den tiden jag har fått med honom.

/Peace Perry

Study time

Hello guys!
Hoppas ni haft en fin måndag, min har varit bra. Mattenationella löste sig och jag känner mig nöjd, har varit i stallet och gjort allt ordentligt och lagt tid på det och nu pluggar jag. Känns bra!
Jag och Perry red ut förut, tog en sväng på en del nya vägar och bissie tycke det var super kul, jag med ;)
Sen fick hon även beta, så då blev hon ännu mer lycklig.. haha!
Annars finns det inte så mycket mer att säga, utan jag tänkte mest höra av mig bara. Jag ska nu återgå till plugget för att sedan duscha och förbereda inför imorgon:)
Puss / Jerry

Måndag

Hello!
Måndag idag, ny vecka och nya möjligheter.
Insåg nyss att Linus åker hem om 2 veckor och 2 dagar. Känns helt fruktansvärt.
Sitter i skolan nu, Jerry har mattenationella. Hon löser det säkerligen as bra!
Efter skolan ska vi till stallet och sedan ska jag hem och plugga tyska.
Love you Jerry.
Peace Perry

Godmorgon måndag


Ridpass+avmaskning

Hela eftermiddagen gick åt till stallet vilket var väldigt skönt. Fick gjort en massor utan att stressa något!
Passa på att mocka ur hela hagen, fyllde en hel skottkärra och fyllde på nytt vatten. Plus allt det vanliga såklart:)
Ridpasset blev en sväng i skogen. På väg ut var bissie väldigt seg och vill vända efter varje steg.. väldigt irriterande blev det till slut.. sen när vi varit och druckit lite vatten och travat/galopperat blev hon plötsligt pigg och började små trippa..? allmänt knasig var hon idag med andra ord. allt var även läskigt idag, sånt som aldrig varit det för.. ingen jätte bra tur, pga. lite olika saker men så kan det bli ibland!
För övrigt så möte vi även en liten familj med ankor, eller ankor är det inte. haha, men något liknade dur iaf(se bild). Bissie brydde sig inte men föräldrarna fräste lite åt oss när vi gick förbi ;)
Sen har vi även varit på kvällen och avmaskat bissie, vilket hon inte alls tyckte var kul. Samma var det förra året. Men vi fick i henne det iaf och hon fick en massa godis, havre och hö efteråt så hon var nog rätt nöjd ändå ;)
NU; jag ska ta och läsa igenom matten en sista gång sen ska jag lägga mig. Är jätte trött, GODNATT♥
Den lilla familjen ;)
Bisquit vid Missisippi och dricker
Och Bisquit avmaskas, hon var inte så still som det ser ut.. haha
lyckades ta bilden från en film.. ;)
/Josefina

Några intressanta ponnyer..

Placerad 115 hoppning, tränad 120/130.
Placerad La dressyr, kan skolorna upp till St. George.
f.1999, 147mh
Mycket rutinerad tävlingsponny med vinster och placeringar på nationell nivå. Gått SM 2010 & 2011, DM guld i Östergötland 2010 & 2011, NF SM guld 2009, silver 2010 & 2011.
New Forest, D-ponny, f.1998
D-ponny, f.2003
Gått LA dressyr och LB Hoppning
(Den har ni ju sett förut dock ;) )
Blir kul att se vad det blir till slut, finns många fina och många alternativ... ;)

Fötterna som gud glömde

"Ack ack ack, jag blir så svett." Det låter lite som något min morfar skulle sagt i detta läget.
Mina fötter har alltid varit till problem, men efter min operation trodde jag faktiskt det skulle vara helt bra.
Men iallafall så sprang jag milen med min bror idag, kändes sjukt bra. Men båda mina hålfötter har ett cirka 4cm skoskav. Sist jag hade det vägrade dem att läka så jag fick äta pencilin. Känner inte riktigt att jag orkar det nu.
Och nu sitter det säkert någon där ute och tänker typ "äsch, det är bara skoskav, bit ihop"
Men för mig är det inte bara skoskav, de går inte ens att gå på. Så imorgon blir det förmodligen vårdcentralen för min del, kul!!
Kändes underbart att klara milen iallafall!

Deppig tjej /Perry

ps. vi har beep-test på tisdag som jag INTE får missa, kaos.

Sunny sunday

Goddag!
Hoppas ni haft en fin förmiddag. Jag och Perry sega hela, sen när hon åkte hem så städa jag upp och bäda om. Nu ska jag läsa matte så jag blir klar och kan vara lite ledig! Sen ska jag till stallet också såklart, rida och pyssla med bissie❤
Vi hörs under dagen, /jerry

Ph; bissie igår❤


Till hösten

Vet att jag fick en del frågor, på min förra blogg bland annat, kring hur det blir till hösten hästmässigt och hur vi ska göra med Bisquit. Så jag tänkte ta och berätta så mycket som jag kan så får ni reda på mer senare.

Det som är helt säkert är att jag och min syster i alla fall ska dela på en D-ponny och inte ha två stycken. Det känns jätte skönt för då vet man vem den andra är och det är lätt att göra upp om dagar och träningsschema för hästen. Eftersom jag börjar tvåan känner jag att jag behöver lägga mer tid på skola och mindre på stall, men samtidigt vill jag inte sluta helt. Samtidigt som min syster vill rida mer och oftare på en mer ”egen” häst så det blir det perfekt att dela.

Sen vilken ponny vi ska ha är fortfarande oklart.. vi har förhandsbokat bissie men är inte riktigt säkra på om det blir hon. Eftersom bissie är mer storhäst typen och rätt lång och tung kan det bli lite jobbigare för elvira eftersom hon är rätt liten fortfarande, hon klarar såklart av det men vi skulle nog behöva något mer ”ponnytyp”, lite kortare om ni förstår mig. Vi har kollat runt en del, snackat en massa och kommer testa en del andra helt enkelt. Vi kommer dock inte köpa någon utan fortsätta med att hyra då det känns som ett säkert alternativ ifall man tröttnar eller inte trivs tillsammans. Så om ett tag ska vi provrida en del andra ponnyer, lite mer driv ska dem ha och lite kortare. Fortfarande inte för unga då vi vill ha något som gjort en del och är rätt erfaren samtidigt som den inte är gammal såklart. En snäll, trygg, ganska pigg allroundponny söker vi!
Just nu har vi runt 5 stycken som vi är intresserade av och ska troligtvis rida dem, men det kan även tillkomma andra. Jag kommer inte säga mer nu, om vilka dem är och vart dem står men så fort jag vet vilken det blir och efter provridningarna så får ni veta mera.

Här är en som vi är väldigt intresserad av just nu som vi kommer testa, känns som en som passar oss båda väldigt bra! Perfekt storlek, ålder, lagom erfaren osv! Mer av den får ni se senare ;)

 

 

/Josefina


Nu; stallet

Nu ska jag ta cykeln och bege mig till stallet för andra gången idag. Denna gången blir det som sagt lite ridning. Idag står dressyr på schemat vilket jag känner mig taggad inför så det blir skoj! :D
Vi hörs när jag är hemma igen.
Och sen kan jag även avslöja att klockan sex kommer det upp ett inlägg om hur det blir till hösten häst mässigt för er som är intresserade ;)
Peace and love, /Josefina

We'll walk this road together

♥♥♥

Equestrianism



Fix och trix

Hello guys!
Jerry hade ju som sagt mockat åt mig så jag slipper, lycka. Bytte vatten åt oss båda och vägde upp mat så sedan är det bara att rida och ta in. Så gött. Spara de bästa till sist liksom
Iallafall så tänkte jag idag komma med ett tips. Färgade nyss mina ögonfransar, så bra. Det ser ut som man har mascara hela tiden så man slipper ta på eller av mascara och det håller i cirka en månad. Ett paket räcker några gånger och kostar 80kr på H&M.
Resultatet kommer ni få se när jag tar bilder under veckan. Eller kanske i eftermiddag.
Peace Perry

Good morning saturday

Härligt med lördag och lite ledighet igen. Inte så värst längesen sist, men ändå!
Idag har jag varit flitig så här på morgonkvisten. Cykla upp till stallet vid tio för att mocka och fylla på mat. Sen passa jag även på att mocka hos linus, så slipper perry det sen. Och sen lunch fodra jag hästarna innan jag cykla hem igen :D Riktigt skönt!
Nu ska det pluggas, har två nationella nästa vecka, matte och engelska båda muntligt.. så ska träna lite tänkte jag!
I eftermiddag ska jag upp och rida tillsammans med perry sen ikväll ska jag hänga med perry.. hehe! ♥
Hoppas ni får en fin lördag, love Jerry

jag ska aldrig lämna dig, de svär jag på

Hej!
Hoppas ni hade en fin fredag igår. Själv var jag med Em och Bells, vi hade det supermysigt och kollade på filmen "one day", hujeda mig va fin film. Grät som en dåre ett tag.
Nu ska jag slänga på mig lite kläder, borsta tänderna och bege mig till stallet för att hämta upp lite ensilageplast skräp som vi ska åka och slänga på tippen. Det är så jobbigt när det tar upp hela våran lilla matlåda.
Efter det ska jag förmodligen åka hem igen och plugga lite och sedan åka upp igen och rida och ta in dem.
Ha en härlig lördag så hörs vi sen!
/Peace Perry

Tacokväll

Hejsan! Hoppas ni haft en fin fredag! Men har varit som vanligt, skola och stall. Tog en sväng i skogen själv, mysigt! Sen mötte vi Malin och Linus på vägen hem så då fick vi lite sällskap den sista biten:)
Nu håller jag på att fixa tacos till mig och mina syskon, sen ska vi ha en mysig hemmakväll bara vi ifall ingen annan kommer över ;)
Ha det gött, /jerry


Another lovely friday

Hejsan! Jag är ledsen för min dåliga uppdatering under de senaste dagarna. Jag har haft mycket för mig helt enkelt.
Idag är det fredag iallfall och det är så skönt att ha lite ledigt igen.
Ikväll får jag se lite vad som händer, har inte så mycket planerat, men de är ganska skönt!
Jerry och jag gick loss på kameran idag. Fint ändå.
/Perry

Mot stallet

Nu är jag och mamma på väg till stallet, tar en härlig promenad dit! Mamma fixar medan jag rider sen:) kan dra en utvärdering sen efteråt hur det gick, men först repetera spanskan!
/josefina


Wonderful day!

Snacka om härlig dag! solen skiner precis lika mycket som igår, det är över 30 grader i solen och jag har slutat! Det är lycka!
Vi hade endast nationella i engelska sen fick vi gå. Tror det gick bra :)
Så nu pluggar jag lite och ska snart sätta mig i solen. Åker till stallet ikväll så kan bissie få gå i hagen och gotta sig hela dagen så blir det inte lika ansträngande att rida heller. Eftersom hon redan är lite seg behöver hon ju inte bli mer ;)
Hoppas ni får en härlig dag, /Jerry
Förra sommaren i Italien'♥

Lite uppdatering

Skulle lägga upp en lite tjeck bild tänkte jag men hitta ingen..
så bissie fick bjuda på sitt rätta jag i stället;)

Hejsan hoppsan!

Hoppas ni haft en bra dag i det underbara vädret. Själv har det varit en helt vanlig onsdag med skola och stall. Red en tur i skogen barbacka, tillsammans med Perry och Linus. Sen satte jag mig i solen och plugga innan ja åkte till stallet igen. Dels för att fixa i hagen(bissie har för övrigt bytt!) men också för att bara pyssla om bissie och beta med henne. Hon fick sig även en liten bensträckare :)
Väldigt härlig kväll!
Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är det dags för Nationella i Engelska, skriv delen. Hoppas verkligen att det går vägen!
Sen ska jag till stallet för lite dressyr eller något annat kul! Vi hörs för nu MÅSTE jag VERKLIGEN sova, GODNATT!
/Josefina

Plugg i solsken

Sitter på baksidan med matteboken och ett glas saft! Ska plugga inför nationella samtidigt som jag göttar! Fett nice:)
Stallet förut var lite kaos men det löste sig. Jag åker upp ikväll igen för lite borstning och betning:)
/Jerry


I´ts a beautiful day

Tjenixen!
Hoppas allt är bra med er och att ni hade en bra Valborg, det hade vi. Vi gick liksom emot strömmen och körde på en lugn trevlig myskväll istället för att festa. Det finns många andra dagar att göra det på.
Vi började kvällen vid Härlanda tjärn, hade köpt med oss frallor, revben, godis, dricka och vindruvor och smått och gott. Så där satt vi på en filt och kollade på elden. Vid tio cyklade vi en runda och sedan åkte vi hem och la oss och kollade på Grease.
-------------------------------------------------
Idag har varit en toppen dag med. Vi vaknade vid nio och pluggade, åt och städade. Sedan cyklade vi till Härlanda tjärn och powerwalkade 8:a i solskenet. Därefter cyklade vi hem, åt lite go pizza och sedan åkte vi upp till stallet och fixade för pållarna.
Nu har jag precis ätit lite grillat och göttat. Ska plugga lite och sedan somna till en go film. Antagligen Grease då jag ALDRIG lyckas se klart den. Inte så bra på det där med film helt enkelt!
Så härlig bild. Världens bästa vän.
Perry

Kaos

Vi skulle lite lugnt och checkt ta bussen upp till stallet när det rycker vid vägkanten. Såklart vad vi tvungna att gå och kolla samt fota lite, hehe.. Ingen fara skedd och dem fick släckt det!


Promenad

Nu ska vi dra oss bort till härlandatjärn för att gå 8:an!
Vi hörs sen /Jerry&perry